Cuma, Ağustos 22

Tekrarlanan Öteki...

Benliğime ulaşmanın seyrindeyim buaralar ,neler görüyor bende onun da farkındayım,ve biliyorda aslında çıkmazların, kaosların beni korkutmadığını.çünkü yine biliyorki durduğum cesurluğa yakın bir yer..sadece bana daha nekadar şaşıracak,kızacak,üzülecek

onu bilemiyor.bir de zamanı hatırlatıyor bana..

Zaman, içte öldürlülmüş mevsimlere yahut vazgeçemediğimiz yaşamlarla geçen hayatlara hep şahit olmuş..buna sebep olanda o gidişlerin sonsuzluk adı altında bir cazibe,bir çıkmaz olmasındanmış,iskeledeki med-cezirlerden nasibini almış gitmeler,sonsuzluk adı altında insanları sarpa sarmış.hep birbirlerinin hayatında kalmışlar,ve,aslında hep,yalnız bırakılmışlar..

zaman işte böyle,geçerken acıttığını anımsatıyor..ama asıl acıtan o değil..varoluşunu yüreğinde tutman gerekirken onu birine unutması için sunman..

2 yorum:

Gökçe dedi ki...

niye yazılarında kendimi buluyorum..

ve niyeyse hissettiklerimizi hep aynı buluyorum..


"zaman işte böyle,geçerken acıttığını anımsatıyor..ama asıl acıtan o değil..varoluşunu yüreğinde tutman gerekirken onu birine unutması için sunman.."

Hayatımda bana bir şans verilip elime sihirli bir değnek verilseydi yapacağım ilk şey hızla akıp giden zamanı durdurmuk olurdu ama o zamanda değişmeyen zamanın hiç bir kıymeti kalmazdı..


"zamanla yerleşir yaşadıkların, yeniden konumlanır, çoğalır anlamları, önemi kavranır. bir zamanlar anlamadan yasadığın şey, çok sonra değerini kazanır. yokluğu derin ve sürekli bir sizi halini alır.
oysa yapacak hiçbir şey kalmamıştır artık
mutluluk geçip gitmiştir yanınızdan
her şeye iyi gelen zaman sizi kanatır..."
yanlız bir opera / murathan mungan

Öteki dedi ki...

niye ile başlayan onca şey var ki?
Buna ait niye ise;belkide aynı duyarlılık,belkide yaşamdan alınanlarla verilenlerin ortaklığı...

Hayatımda banada bir değnek verilmiş olsaydı zamanla oynamzdım galiba.Çünkü sorunum zamanla değil.O sadece bir sembol...

Herşeyi zamanında yaşamak adına...